ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ
ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ...ΚΑΤΑΠΡΑΣΙΝΗ

14.1.09

La Resistencia sique

Η εμπιστοσύνη έχει χαθεί. Με αυτή την πρόταση θέλησα να ξεκινήσω το κείμενό μου, το οποίο δεν είναι άρθρο, ούτε κάποιου δημοσιογράφου σε κάποια εφημερίδα συγκεκριμένης πολιτικής ή ιδεολογικής κατεύθυνσης αλλά ούτε κ κείμενο ομιλίας κάποιου πολιτικού προσώπου το οποίο θα βγει να το απαγγείλει στο λαό.
Αποστασιοποιημένος λοιπόν απ’ όλα αυτά τα πολιτικά παράσιτα κάθε χρώματος αναρωτιέμαι για ποια εμπιστοσύνη μιλάμε? Την εμπιστοσύνη στον διπλανό συνάνθρωπό μας?...Έχει χαθεί ! Την εμπιστοσύνη στο εκπαιδευτικό σύστημα το οποίο υποτίθεται ‘’μεγαλώνει’’ τα παιδιά μας?...Έχει χαθεί και αυτή! Την εμπιστοσύνη στη χριστιανική εκκλησία μας?...Αυτή κ αν έχει χαθεί! Την εμπιστοσύνη στα ‘’όργανα της τάξης’’ ή μήπως στα ‘’δημοκρατικά’’ κόμματα της χώρας και τους ‘’δημοκρατικούς’’ πολιτικούς?...Ούτε συζήτηση!!
Όσο για τους τελευταίους, το μόνο που κάνουν είναι να λυμαίνονται την εξουσία, αρπάζοντας – ή μάλλον κλέβοντας- την ψήφο του Έλληνα πολίτη, με τεχνάσματα και τερτίπια που μόνο εκείνοι ξέρουν, έτσι ώστε να φαίνονται καθ’ όλα νόμιμοι και σπουδαίοι δημαγωγοί.
Από την άλλη οι έντιμοι και αγαθοί Καλόγεροι, έχουν μπει στο νόημα του ‘’γραναζιού του Συστήματος’’. και αγκαλιάζοντας τους αγύρτες πολιτικούς μας φτιάχνουν την δική τους συμμορία – γιατί περί αυτού πρόκειται-βρίσκονται ξαφνικά με αμύθητα πλούτη. Πλούτη που φυσικά προήλθαν από την αρπαγή δημοσίου χρήματος… Πώς αλλιώς? Μάλιστα εμείς καθόμαστε στον καναπέ μας φιλήσυχοι όπως πάντα και ‘’μαστουρώνουμε’’ από τα χιλιάδες ψέματα των καναλιών της εξουσίας.
Η ουσία όμως είναι, πως μπαίνοντας η πατρίδα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είχε την δυνατότητα ή αν θέλετε την ελπίδα να γίνει κάτι σαν την Ιταλία ας πούμε ή κάτι αντίστοιχο. Και δυστυχώς έχουμε καταντήσει την Ελλάδα χειρότερη και από την Βουλγαρία.
Δεν έχουμε πλέον τίποτα να περιμένουμε από τους ανίκανους πολιτικούς μας. Τίποτα παρά μόνο να δούμε που βρίσκεται ο πάτος που μας οδηγούν. Και η φράση ‘’εκεί μας οδηγούν’’ στη σκέψη μου μοιάζει λάθος. Η σωστή είναι ‘’εκεί οδηγούμαστε’’!! Δυστυχώς κανείς δε μας φταίει για την κατάντια μας. Εμείς τους κάναμε να πιστεύουν ότι δε μας ενδιαφέρει τίποτα. Παρά μόνο το ‘’βόλεμά’’ μας. Και φυσικά ποντάρουν ότι εμείς οι Έλληνες ξεχνάμε τα πάντα μπροστά στο βόλεμά μας ακόμα και μέσα σε 20 ημέρες. Γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά να καίνε τα σπίτια και τον τόπο μας, τα δάση, τις καλλιέργιες και τις ίδιες τις ψυχές μας τον Αύγουστο του 07’ και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους να πηγαίνουμε όλοι σύσσωμοι και να τους χαρίζουμε την ψήφο μας.. Χωρίς ντροπή, χωρίς να έχουμε κανένα βάρος στη συνείδησή μας, παρά μόνο συντροφιά τους καμένους κορμούς των δέντρων. Αλλά και εκεί κλείνουμε αδιάφορα τα μάτια βάζοντας λίγες χιλιάδες ευρώ στις τσέπες μας δήθεν για αποζημίωση..! Άραγε πόσο κοστίζει η τιμή και η ανθρωπιά μας?..Ας αναρωτηθεί ο καθένας..
Πάλι οι αγύρτες την έκαναν την δουλειά τους. Πάλι θα επισκεφτώ κάποια δημόσια επιχείρηση γεμάτοι από εμάς, τον απλό λαό, και θα βλέπω αγανακτισμένα πρόσωπα στην καλύτερη των περιπτώσεων. Γιατί συνήθως ακούω άσχημα λόγια και ύβρεις για αυτούς που μας κυβερνούν. Για αυτούς που εμείς δώσαμε… ’’εντολή’’ και θα συνεχίσουμε να την δίνουμε απλόχερα.
Κοιτώντας πίσω στα χρόνια που πέρασαν, είχα την εντύπωση πως ζούσα σε μία χώρα ‘’δημοκρατική’’ κ πάνω απ’ όλα πολιτισμένη. Μία Ευρωπαϊκή χώρα δηλαδή. Σε ένα κράτος που υπάρχει ανάπτυξη κυρίως στη συμπεριφορά. Κάνοντας απεργίες, πορείες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, έχοντας όμως εθιμικό κυρίως χαρακτήρα.. ’’στις 25 του μηνός όλοι απεργούμε’’… Αυτό είναι όλο. Και μόνο αυτό!! Στις 26 πάλι όλοι μαζί στις δουλείες μας να περιμένουμε την επόμενη απεργία-αργία. Φυσικό λοιπόν είναι τα αιτήματα σε κάθε απεργία να βρίσκονται μόνο για να υπάρχουν γιατί για να εισακουστούν..ούτε λόγος.
Τελικά όμως ούτε Ευρωπαϊκό κράτος είμαστε ούτε πολιτισμένο και πάνω απ’ όλα ούτε ‘’Δημοκρατικό’’. Είμαστε ένα κράτος ασυδοσίας, κανιβαλισμού, και τραμπουκισμού. Έχει χαθεί κάθε έννοια Δημοκρατίας. Το καθεστώς , αν θέλουμε να το ονομάσουμε είναι καθεστώς δικτατορίας το οποίο το έχουμε βαφτίσει ‘’Δημοκρατία’’.
Τα γεγονότα που εξελίχτηκαν μετά την δολοφονία στη περιοχή των Εξαρχείων μας αποδεικνύουν όλα αυτά. Ό τι έχουμε ένα κράτος κανίβαλων πολιτικών όπου φυσικά έχουν την Αστυνομία για περιφρούρηση και από την άλλοι οι πολίτες να νιώθουν στο πετσί τους την αστυνομοκρατία που έχει επιβάλλει το ίδιο το κράτος.
Ο δολοφόνος μπάτσος σήκωσε το όπλο και πυροβόλησε γιατί κάποια παιδιά τον έβριζαν. Πατώντας την σκανδάλη αφαίρεσαι την ζωή ενός 15χρονου και θέλοντας ή μη επιβεβαίωσε την βία την οποία δεχόμαστε καθημερινά από τα καταραμένα γουρούνια της ντροπιασμένης ΕΛ.ΑΣ. Βέβαια είμαι σίγουρος πως ο φονιάς μπάτσος δεν ήθελε να σκοτώσει, αλλά θα σταθώ στην κίνησή του να γυρίσει ξανά μετά το πρώτο επεισόδιο, μάλλον πιο αποφασισμένος αυτή τη φορά, να βγάλει το μοναδικό αντικείμενο που τον κάνει να νιώθει άντρας(το όπλο του) και να απειλήσει. Αυτή την απειλή έχουν την ανάγκη να την εκφράζουν όλοι όσοι υπηρετούν στο συγκεκριμένο φασιστοειδές ένοπλο Σώμα(ΕΛ.ΑΣ). Όχι να σκοτώσουν, αλλά να απειλήσουν. Η απειλή είναι το μόνο μέσο στη ζωή τους με το οποίο εξυψώνουν το ηθικό και το εγώ τους. Γιατί πως αλλιώς θα εξυψωθεί? Υπηρετώντας στο Σώμα ασφαλείας κάποιου επισήμου ή στα ένδοξα-ντροπιασμένα-πολεμοχαρείς Μ.Α.Τ όλοι βαθιά μέσα τους ξέρουν πόσο ‘’λίγοι’’ αισθάνονται. Απειλώντας όμως πως αυτοί είναι τα όργανα της τάξης και έχοντας για μόνιμα θύματά τους φοιτητές, μαθητές, ηλικιωμένους, εργαζόμενους και καθημερινούς πολίτες παίρνει αξία η άχαρη ζωή τους.
Ίσως όμως μέσα στην ΕΛ.ΑΣ να υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι μπορεί να έχουν ξεπεράσει τα φασιστικά κόμπλεξ τους και να κάνουν σωστά την δουλεία τους, που όμως δεν κάνουν τίποτα για να γλιτώσει ο τόπος από τους μπάτσους που τρομοκρατούν. Ακόμη και οι καλοί αστυνομικοί είναι ηθικοί αυτουργοί αυτού του φόνου. Κανένας τους δεν βγήκε σε κανένα παράθυρο να πει ότι ο δολοφόνος μπάτσος τους έκανε να νιώθουν ντροπή για το επάγγελμά τους. Ούτε ένα συγγνώμη!! Έσπευσαν όλοι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα μιλώντας για έναν αναρχικό 15χρονο, βίαιο που έσπαγε και λεηλατούσε κατ’ επανάληψη στο χώρο των Εξαρχείων και όχι μόνο…
Την βία των μπάτσων διαδέχτηκε η βία των χούλιγκαν. Που πολλοί θέλησαν να τους χαρακτηρίσουν γνωστούς-άγνωστους, αναρχικούς, αντιεξουσιαστές ή ό,τι άλλο ανάλογα με τα συμφέροντα του καθενός.
Κατακριτέα τα σπασίματα και οι βανδαλισμοί. Οι φωτιές και οι λεηλασίες σαφώς απαράδεκτες. Οι φωτιές δε ξέρω αν σας θυμίζουν κάτι? Τα μέτρα αποζημίωσης ίσως τότε σας θυμίσουν. Το έργο επαναλαμβάνεται..και εμείς..Θεατές.
Οι ‘’γνωστοί - άγνωστοι’’ έκαψαν σε μια νύχτα το βιός του λαού χωρίς κανένας να τους εμποδίσει. Οι γνωστοί σε όλους μας όμως βάρβαροι πολιτικοί μας κλέβουν κ μας καίνε καθημερινά. Μας κλέβουν τις περιουσίες κ τα όνειρά μας . Και εμείς τους λέμε ευχαριστώ δίνοντας ξανά κ ξανά την ψήφο μας. Αν όλα αυτά γίνονται από καθώς πρέπει με μόρφωση και παιδεία πολιτικούς και εμείς καθόμαστε απαθέστατοι, τότε πως έχουμε το θράσος να κατηγορούμε τους άθλιους περιθωριακούς χούλιγκαν.?Τους κατακρίνουμε και αυτούς πάλι προς όφελος της εκάστοτε κυβερνήσεως. Τώρα οι ευθύνες έχουν φύγει από την εξουσία. Για όλα φταίνε τα κωλόπαιδα που τα σπάνε…
Αναρωτιέμαι αν ποτέ θα ξυπνήσουμε. Αν ποτέ ξεκολλήσουμε από το χαζοκούτι και αναλάβουμε τις ευθύνες μας βλέποντας που πραγματικά είναι το πρόβλημα. Αν ποτέ σταματήσουμε να μαθαίνουμε τα παιδιά από την μικρή τους ηλικία να κοιτούν μόνο το βόλεμά τους. Χωρίς ιδανικά, χωρίς πιστεύω. ‘’Είμαι με όποιον με βολέψει’’. Αυτή τη φράση ακούω συνεχώς. Μια φράση που μας πάει πίσω σαν κοινωνία.
Για να αλλάξουν οι άλλοι πρέπει να αλλάξουμε εμείς οι ίδιοι. Όσο και να μας κοιμίζουν, ο ύπνος μας θα πρέπει να είναι ανήσυχος.
Σεβασμός στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια
Δικαίωμα στην Ελευθερία
Δικαίωμα στην Ευδαιμονία
Δικαιοσύνη. Ειρήνη
Συνείδηση. Σκέψη. Ζωή
ΠΑΝΟΣ Δ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όταν διάβασα το κείμενο σου, ήταν απ' τις λίγες φορές που είδα κάτι που γράφεται, να συμφωνεί με αυτά που ακούω και συζητούνται καθημερινά.
Νομίζω πως όλοι θα συμφωνήσουν για την χαμένη εμπιστοσύνη, λιγότεροι με την κρατική ανυπαρξία, ακόμα πιο λίγοι με την ακυβερνησία που προσθέτω, αρκετοί με τον χαρακτηρισμό "αγύρτες" = απατεώνες-κομπογιανίτες για τους πολιτικούς και την εκκλησία και ακόμα πιο πολλοί(οι ίδιοι) αυτοί που αύριο θα χειροκροτούν και θα ζητωκραυγάζουν αυτούς που λίγο πριν κατηγορούσαν.
Όσο για την Ελλάδα που επί αιώνες ήταν το λίκνο του πολιτισμού και των γραμμάτων, τώρα κατέχει αρνητικές πρωτιές, έπεται των εξελίξεων, σκύβει το κεφάλι της και κοιτά στα μάτια τους μεγάλους φίλους της.
Όσο για τις επίσης ωραίες λέξεις που ανέφερες (ψήφος, βόλεμα,τριχίλιαρα...) θα προσθέσω και την κουτοπονηριά για να περιγράψω το όμορφο συναίσθημα που νοιώθουμε όταν εξαπατούμε αυτούς που μας εξαπατούν καθημερινά. Το σύστημα (κάποιους) τους έμαθε να λειτουργούν έτσι. Το γνωρίζουν αυτό καλά στις ελλήνικές επαρχίες, το βάπτισμα του πυρός το πήραμε πριν καούμε, μάθαμαι απ' τις επιδοτήσεις τις Ε.Ε. να είμαστε ταυτόχρονα κλέφτες, μάγκες και λαμόγια, με γεμάτες όμως τσέπες άπ΄ τις ψεύτικες δηλώσεις....όλοι τα ξέρουμε και αλληλοκαληπτόμαστε-και ας μην μιλάμε μεταξύ μας- αχ το συμφέρον!
Όσο για τον πάτο που όπως είπες πως μας οδηγούν οι κρατούντες με τις ακόρεστες επίθυμίες τους εδώ ταιριάζει η φράση του Φρόυντ πως "ο πάτος του πηγαδιού της επιθυμίας είναι άπατος", οπότε μέχρι να πατώσουμε μπορούμε να φωνάζουμε η αντίσταση συνεχίζεται = LA RESISTENCIA SIQUE

Οδυσσέας Κερίμης είπε...

Δυστυχώς,αφ'ενός η διεκδίκηση του "βολέματος" με την κατασταλτική δράση που αυτό ασκεί και αφ'ετέρου η λανθασμένη και μίζερη νοοτροπία της υποτιθέμενα αναποτελεσματικής ατομικής δραστηριότητας(καθώς,ως γνωστόν,πολλές αδύναμες ατομικότητες ενωμένες και συνεργαζόμενες συναποτελούν μία ισχυρή συλλογικότητα),είναι δύο παράγοντες που διαχρονικά μαστίζουν την ελληνική-και όχι μόνο-κοινωνία.Χρέος μας να αποβάλλουμε έμπρακτα και οριστικά τα παραπάνω σύνδρομα,αφήνοντας άξια κληρονομιά στις μεταγενέστερες γενεές,ελπίζοντας πως αυτές σοφότερες θα καταστούν ικανές να οικοδομήσουν έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.
Οδυσσέας Κερίμης

Ανώνυμος είπε...

hasta la victoria siempre

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΗΛΕΙΑΣ

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΗΛΕΙΑΣ
ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

30 ΧΡΟΝΙΑ “ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ”
Της αθανασοπυλου χ. ολγας
Ηταν Σεπτεμβρης του 1976 οταν μια παρεα συγχωριανων μας που ζουσαν στην Αθηνα, σκεφτηκε πως επρεπε να βρεθει ενας τροπος ωστε η παρεα να συμπεριλαβει οσους Αγιανανναιους αφησαν τον τοπο τους για να βρουν την τυχη τους στην πρωτευουσα. Ετσι θα μπορουσαν να συναντωνται συχνοτερα, να μοιραζονται την αγαπη τους για το χωριο και τις αναμνησεις τους, να διασκεδασουν μαζι, οπως τοτε που ζουσαν στην Αγ. Αννα. Ιδρυσαν, λοιπον, τον Συλλογο των εκ της Αγ. Αννης καταγομενων “Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ” , και οταν πηραν στα χερια τους το καταστατικο, το ημερολογιο εγραφε 4 Μαιου 1977.

Κυριος σκοπος του ηταν και παραμενει τοσο η εξυψωση του πνευματικου και κοινωνικου επιπεδου των μελων του οσο και η διατηρηση του συνδεσμου και της αλληλεγγυης μεταξυ τους. Αυτο επιτυγχανεται με τη διοργανωση εκδηλωσεων οπως:

- Κοπη της πρωτοχρονιατικης πιτας
- Ετησιες χοροεσπεριδες
- Απροκριατικα παρτυ μασκε
- Εκδρομες στο χωριο αλλα και σε αλλα μερη της Ελλαδας (Δελφους, Αραχωβα,
Καλαβρυτα, Ευβοια, Υδρα, Επιδαυρο για την παρασταση “Προμηθεας
Δεσμωτης”, κτλ).

- Πολιτιστικες εκδηλωσεις στην Αγ. Αννα (Πασχα – Δεκαπενταυγουστο) που
περιλαμβανουν διαγωνισμους, αθλοπαιδιες, γλεντια τρικουβερτα ειτε με
ορχηστρα ζωντανη ειτε με τον Γιωργο το Μπομπα στην κονσολα).

- Οικονομικη ενισχυση οικογενειων που επληγησαν απο ασθενεια η απωλεια αγαπημενου προσωπου
- Τραπεζα αιματος και αιμοδοσια των μελων μας


Ενας αλλος στοχος του Συλλογου μας ειναι η εκτελεση κοινωφελων εργων στην κοινοτητα της Αγ. Αννης, και εδω θα αναφερθουμε:

- στην κατασκευη πλατειας στο χωρο που δωρισε η οικογενεια Νικολετοπουλου
- στη δημιουργια ιατρειο με την προσφορα καρδιογραφου
- στην παιδικη χαρα στον προαυλιο χωρο του νεου σχολειου,
γηπεδο μπασκετ και βιβλιοθηκη με βοηθητικο υλικο για τους μαθητες.
-στη δενδροφυτευση του Προφ. Ηλια και του Αγ.Νικόλα
-στην οικονομική ενίσχυση της εκκλησίας μας –αντί στεφάνου- όταν έφευγε κάποιος συγχωριανός μας.

Και προχωράμε στην τέταρτη δεκαετία,με την ελπίδα πως κάθε γενιά Αγιανανναίων θα αφιερώνει λίγο από το χρόνο και την αγάπη της για το χωριό ώστε να κρατά το Σύλλογο ζωντανό και δημιουργικό και να παραδίδει τη σκυτάλη στην επόμενη!

Δύο πράγματα οφείλουμε να δώσουμε στα παιδιά μας: ΡΙΖΕΣ (για να γνωρίζουν από πού ξεκινούν με σταθερό βήμα) και ΦΤΕΡΑ(για να μπορέσουν να πετάξουν με σιγουριά στο μέλλον). Ας θυμηθούμε,λοιπόν,τις ρίζες του Σ υλλόγου –ιδρυτικά μέλη και Διοικητικά Συμβούλια- σαν ένα ευχαριστώ για το δύσκολο έργο που ανέλαβαν και πέτυχαν αυτές τις 3 δεκαετίες. Δυστυχώς,εξαιτίας της απώλειας του Α’ Βιβλίου Πρακτικών, δημοσιεύουμε τα Δ.Σ. από το 1981 ως σήμερα. Ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε όποιον μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να δημοσιεύσουμε τα πρώτα Δ.Σ. στο επόμενο τεύχος.


ΙΔΡΥΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

1) Αναστόπουλος Κ. Χαράλαμπος
2) Αναστόπουλου Χ. Βασιλική
3) Αναστόπουλος Π. Γεώργιος
4) Αναστόπουλος Α. Νικόλαος
5) Αναστασόπουλος Γ. Νικόλαος
6) Αναστασοπούλου Ν. Παρασκευή
7) Αλεξανδρόπουλος Δ. Ιωάννης
8) Αλεξανδροπούλου Ι. Αναστασία
9) Βγενόπουλος Ν. Δημήτριος
10) Βγενόπουλος Ν. Γεώργιος
11) Βγενοπούλου Ν. Παρασκευή
12) Βγενόπουλος Π. Γεώργιος
13) Γεωργακόπουλος Κ. Διονύσιος
14) Γεωργακοπούλου Κ. Βασιλική
15) Μαρκόπουλος Π. Δημήτριος
16) Μαρκόπουλος Π. Θεόδωρος
17) Μαρκοπούλου Θ. Ελένη
18) Παπουτσής Κ. Νικόλαος
19) Παπουτσή Ν. Χαρίκλεια
20) Τσουρούλας Ι. Μιλτιάδης
21) Τσουρούλα Μ. Μαρία
22) Φωτόπουλος Ν. Χρήστος


ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
(1981-2007)

ΠΡΟΕΔΡΟΙ

- Τσουρουλας Κ. Δημητριος (13.12.81 -31.05.83)
- Βγενοπουλος Ν. Γεωργιος (31.05.83 – 18.11.90)
- Αθανασοπουλος Ν. Χρηστος (18.11.90 – 01.11.92)
- Παπαδοπουλου Ν. Τασια (01.11.92 – 14.11.93)
- Κατσαρουπας Β. Παναγιωτης (14.11.93 – 19.11.95)
- Τερζης Κ. Σπυρος (19.11.95 – 18.05.96)
- Αλεξανδροπουλος Δ. Ιωαννης (18.05 96 – 14.01.01 / 16.11 03 – 19.11.06)
- Διαμαντοπουλος Ν. Μαριος (14.01.01. – 16-11.03)
- Αθανασοπουλος Κ. Ανδρεας (19.11.06 - ..........)ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ

- Τσουρουλας Ι . Κων/νος (13.12.81 – 31.05.83)
- Τσουρουλας Κ. Δημητριος (31.05.83 – 09.06.85)
- Τσουρουλας Διονυσιος (09.06.85 – 20.04.86)
- Αλεξανδροπουλος Δ. Ιωαννης (20.04.86 – 23.10.88)
- Αθανασοπουλος Ν. Χρηστος (23.10.88 – 18.11.90)
- Μαρκοπουλος Π. Δημητριος (18.11.90 – 01.11.92)
- Τσουρουλα Β. Αναστασια (01.11.92 – 14.11.93)
- Τερζης Κ. Σπυρος (14.11.93 – 19.11.95)
- Φωτοπουλος Α. Χρηστος (19.11.95 – 26.04.98)
- Μαρκοπουλος Γ. Παναγιωτης (26.04.98 – 14.01.01)
- Αναστασοπουλος Γ. Νικολαος (14.01.01 – 16.11.03)
- Αθανασοπουλος Θ. Νικολαος (16.11.03 – 19.11.06)
- Αναστοπουλος Γ. Ανδρεας (19.11.06 - .........)ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ

- Νικολετοπουλος Δ. Κων/νος (13.12.81 – 31.05.83)
- Κατσαρουπας Β. Παναγιωτης (31.05.83 – 09.06.85)
- Φωτοπουλος Ν. Χρηστος (09.06.85 – 23.10.88)
- Τσουρουλας Δ. Χρηστος (23.10.88. -01.11.92)
- Αλεξανδροπουλος Ι. Διονυσιος (01.11.92 – 14.11.93)
- Αλεξανδροπουλος Π. Διονυσιος (14.11.93 – 19.11.95)
- Κατσαρουπας Γ. Χαραλαμπος (19.11.95 – 29.10.97)
- Παπαδοπουλου Ν. Τασια (29.10.97 – 26.04.98)
- Μητροπουλος Ν. Παναγιωτης (26.04.98 – 14.01.01)
- Αθανασοπουλος Κ. Ανδρεας (14.01.01 – 16.11.03)
- Αθανασοπουλου Χ. Ολγα (16.11.03 -........)


ΤΑΜΙΕΣ

- Αθανασοπουλος Ν. Χρηστος (13.12.81 – 09.06.85)
- Διαμαντοπουλος Ν. Ιωαννης (09.06.85 – 18.11.90)
- Διαμαντοπουλος Ν. Μαριος (18.11.90 – 01.11.92)
- Τσουρουλας Δ. Ανδρεας (01.11.92 – 14.11.93)
- Αναστασοπουλος Γ. Νικολαος (14.11.93 – 19.11.95)
- Αναστασοπουλος Ν. Γεωργιος (19.11.95 – 26.04.98)
- Παπαδοπουλος Χ. Νικολαος (26.04.98 – 14.01.01)
- Αναστοπουλος Γ. Ανδρεας (14.01.01 – 16.11.03)
- Μητροπουλος Ν. Βασιλειος (16.11.03 – 19.11.06)
- Διαμαντοπουλος Π. Χρηστος (19.11.06 - ........)

ΜΕΛΗ Δ.Σ.

Διαμαντοπουλος Π. Αγγελος, Διαμαντοπουλος Λ. Διαμαντης, Μπομπας Π . Δημητριος, Αλεξανδροπουλος Δ. Ιωαννης, Αναστασοπουλος Γ. Νικολαος, Φωτοπουλος Ν. Χρηστος, Μητροπουλος Π. Νικολαος, Παπαδοπουλου Ν. Τασια, Αναστασοπουλος Γ. Παναγιωτης, Κατσαρουπας Β. Φωτης, Τσουρουλας Δ. Χρηστος, Κατσαρουπας Β. Παναγιωτης, Τσουρουλας Ι. Αναστασιος, Μαρκοπουλος Β. Κων/νος, Βγενοπουλος Π. Στελιος, Διαμαντοπουλος Β. Γεωργιος, Αλεξανδροπουλου Π. Παναγιωτα, Διαμαντοπουλος Ν. Μαριος, Τσουρουλας Κ. Αγησιλαος, Προσκεφαλα Χ. Παρασκευη, Μπαρμπουλετος Σ. Σταυρος, Αθανασοπουλος Κ. Ανδρεας, Τσουρουλας Μ. Παναγιωτης, Μπομπας Π. Γεωργιος, Φωτοπουλος Α. Χρηστος, Μαρκοπουλος Γ. Παναγιωτης, Αλεξανδροπουλος Ι. Διονυσιος, Μητροπουλος Ν. Παναγιωτης, Μαρκοπουλου-Συριοπουλου Κων/να, Παπαδοπουλος Π. Αναστασιος, Αλεξανδροπουλος Π. Διονυσιος, Κεβορκιαν Τ. Αρσα, Παπαδοπουλος Δ. Αυγερινος


ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δελφοί – Αράχοβα
Μια εκδρομή του εκπολιτιστικού μας συλλόγου στις 13/05/2007.

Ο εκπολιτιστικός σύλλογος του χωριού μας, οργάνωσε ημερήσια εκδρομή στην περιοχή των Δελφών και της Αράχοβας. Η προσέλευση των ατόμων ήταν ικανοποιητική. Περίπου 40 άτομα ταξιδέψαμε την Κυριακή 13/05 το πρωί, με πρώτη στάση την Λιβαδειά. Μετά από μισή ώρα στάσης σε τοπική καφετέρια, συνεχίσαμε την διαδρομή για τον πρώτο προορισμό μας, τους Δελφούς.
Ψηλά, πάνω από τον Κορινθιακό κόλπο, στο ιερό βουνό του Παρνασσού, περικυκλωμένο από έλατα, βρίσκονταν το ιερό του θεού Απόλλωνα, οι Δελφοί. Για πολλούς αιώνες η φωνή των Δελφών, του πιο σπουδαίου ιερού, ήταν η απόλυτη οδηγήτρια δύναμη στους Έλληνες. Απλοί άνθρωποι καθώς και απεσταλμένοι πόλεων το επισκέπτονταν, για να λάβουν απάντηση και οδηγίες για το μέλλον και πεπρωμένο τους. Οι χρησμοί υπακούγονταν και η πειστική δύναμή τους ήταν τέτοια, που πόλεμοι κερδήθηκαν ή χάθηκαν, από λίγες λέξεις της Πυθίας.
Για περίπου μιάμιση ώρα μπορούσαμε να επισκεφτούμε τον Αρχαιολογικό χώρο των Δελφών, ο οποίος περιλάμβανε τον ναό του Απόλλωνα, το θέατρο, το μαντείο και το αρχαιολογικό μουσείο. Παρότι η στάση που κάναμε στον συγκεκριμένο αρχαιολογικό τόπο είχε εκπαιδευτικό χαρακτήρα, αρκετοί από τους συνταξιδιώτες μας δεν το αντιλήφθηκαν, με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν με το χρόνο που σπαταλήσαμε για να δούμε «τις πέτρες»…
Κρίνω σκόπιμο να αναφέρω ότι το χρηματικό ποσό που αντιστοιχούσε σε κάθε άτομο για να επισκεφθεί τους συγκεκριμένους χώρους, ήταν 9 €, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, εάν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για «δικά μας μνημεία», μνημεία της χώρας μας και πληρώνουμε για να τα δούμε! Επίσης, όταν μέλος του συλλόγου ρώτησε για το αν υπάρχουν ειδικές τιμές για γκρουπ πολλών ατόμων, πήρε αρνητική απάντηση.
Μετά τους Δελφούς, σειρά είχε η Αράχοβα. Η Αράχοβα είναι η πύλη για αυτόν που θέλει να γνωρίσει κάτι περισσότερο από την απόλαυση των καταβάσεων με σκι, κάτι βουνίσιο, παρνασσιώτικο κάτι από τα ξεχασμένα. Γραφική και όμορφη το χειμώνα με κόσμο και φασαρία από ανθρώπους που θέλουν να χαρούν και να παίξουν με το χιόνι και να απολαύσουν την χειμωνιάτικη ομορφιά της φύσης. Καταπράσινη και ήσυχη την άνοιξη, περιμένει με ανυπομονησία τους επισκέπτες που θέλουν να τη γνωρίσουν, να γευτούν τα τοπικά εδέσματα, να θαυμάσουν τα σκαλιστά αντικείμενα που υπάρχουν στα μαγαζάκια. Περπατήσαμε στα γραφικά σοκάκια της περιοχής και επιλέξαμε μια από τις γραφικές ταβέρνες του χωριού για να απολαύσουμε τις ντόπιες νοστιμιές.
Στις 17:30 το πούλμαν πήρε το δρόμο της επιστροφής.
Συγχαίρω την πρωτοβουλία αυτή της εκδρομής, γιατί εκτός από τις περιοχές που επισκεπτόμαστε, άλλοι για πρώτη φορά και άλλοι για πολλοστή, μας δίνεται η ευκαιρία να ανταμώσουμε με τους συγχωριανούς μας, να μιλήσουμε, να περάσουμε καλά. Ελπίζω την επόμενη φορά να είμαστε περισσότεροι και να περάσουμε ακόμα καλύτερα.
Καλό καλοκαίρι σε όλους.

Κωνσταντοπούλου Αγγελική